Dyniowa Strefa Relaksu

Chociaż Zacisze Nad Nidą Resort kojarzy nam się z kolorem zielonym, z uwagi na naturę, która go otacza, aktualnie dominuje jednak pomarańczowy, za sprawą dyń, które w obiekcie  możemy napotkać na każdym kroku.

Wraz z nadejściem jesieni, w karcie menu pojawiła się wkładka, w której królują dynie. Znajdziemy w niej zupę dyniową z chorizo, olejem rydzowym z pobliskiej Olejarni Zagłoby oraz podpłomyk jak za dawnych lat. Jesień to również czas na grzyby, dlatego w daniu głównym znajdziemy kurki, kasztany, kaczkę oraz ser dojrzewający „Kozi Smak”. Za sprawą konfitury dyniowej, orzechów oraz kardamonu jesień poczujemy również w deserze. A jak deser to również i kawa! Miłośnicy dyniowych aromatów znajdą ją również w Latte Pumpkin Spice.

Dyniowy klimat zagościł również w hotelowej strefie relaksu. Goście korzystający z dobroczynnych dla zdrowia seansów w saunie opalanej drewnem, mogą dodatkowo rozkoszować się aromatem dzikiej dyni.  Aby pobyt w gorącej bali był jeszcze przyjemniejszy przygotowana została dyniowa sceneria, dlatego jest to dobre miejsce zarówno do relaksu oraz „hartowania organizmu” jak również do sesji zdjęciowych. Obiekt zadbał również o „zimnolubnych”, poprzez montaż prysznicy do schładzania oraz bali z lodowatą wodą do morsowania. To niezwykłe doświadczenie, które ożywi  ciało i umysł, dodając energii na cały dzień.

Oferta dostępna jest również dla osób z zewnątrz, jedynie wymaga wcześniejszej rezerwacji. Tel. 603 058 675.

Generated with Avocode.Path 968

Zobacz również

Wiosenna Wkładka Menu 2024

Cieszymy się, że możemy powitać wiosnę nie tylko w ogrodzie, ale również w naszej kuchni. Zgodnie z zapowiedzią, przygotowaliśmy dla Was specjalną wiosenną wkładkę menu,

Pole namiotowe – Zacisze Resort

Zapraszamy do magicznego Zacisza Nad Nidą Resort – serca Ponidzia Marzysz o ucieczce od zgiełku miasta, o wypoczynku wśród przyrody, gdzie śpiew ptaków i szum

Weekend w stylu amerykańskim

Po udanym weekendzie w stylu amerykańskim, przygotujcie się na kolejną kulinarną podróż! Tym razem zapraszamy Was do odkrycia tajemnic smaków orientalnych. 24-25 lutego weekendzie w