Chociaż Zacisze Nad Nidą Resort kojarzy nam się z kolorem zielonym, z uwagi na naturę, która go otacza, aktualnie dominuje jednak pomarańczowy, za sprawą dyń, które w obiekcie możemy napotkać na każdym kroku.
Wraz z nadejściem jesieni, w karcie menu pojawiła się wkładka, w której królują dynie. Znajdziemy w niej zupę dyniową z chorizo, olejem rydzowym z pobliskiej Olejarni Zagłoby oraz podpłomyk jak za dawnych lat. Jesień to również czas na grzyby, dlatego w daniu głównym znajdziemy kurki, kasztany, kaczkę oraz ser dojrzewający „Kozi Smak”. Za sprawą konfitury dyniowej, orzechów oraz kardamonu jesień poczujemy również w deserze. A jak deser to również i kawa! Miłośnicy dyniowych aromatów znajdą ją również w Latte Pumpkin Spice.
Dyniowy klimat zagościł również w hotelowej strefie relaksu. Goście korzystający z dobroczynnych dla zdrowia seansów w saunie opalanej drewnem, mogą dodatkowo rozkoszować się aromatem dzikiej dyni. Aby pobyt w gorącej bali był jeszcze przyjemniejszy przygotowana została dyniowa sceneria, dlatego jest to dobre miejsce zarówno do relaksu oraz „hartowania organizmu” jak również do sesji zdjęciowych. Obiekt zadbał również o „zimnolubnych”, poprzez montaż prysznicy do schładzania oraz bali z lodowatą wodą do morsowania. To niezwykłe doświadczenie, które ożywi ciało i umysł, dodając energii na cały dzień.
Oferta dostępna jest również dla osób z zewnątrz, jedynie wymaga wcześniejszej rezerwacji. Tel. 603 058 675.